Skatepark i Norrtälje

Just nu hålls det på att byggas en skatepark i betong i min hemkommun, Norrtälje. Jag har varit med i förjobbet, suttit på massa möten, tagit fram förslag osv i samarbete med kollegor.
Design och tänk kring parkens utseende gjordes av 2 lokala skatare, Tobias Eriksson och Philip Alexandersson. Deras ritning/design togs sedan över av företaget Nord skateparks som i detta nu bygger parken. Jag tror det kommer bli grymt, och är väldigt glad över att kunnat vara med och påverkat i vad som blir Norrtäljes första betongpark.
 
 

Service - Tändstift

Igår bytte jag tändstift för första gången på subarun, och där med första bytet på en boxermotor. Det är ju inte det vanliga tändstiftsbytet man är van vid från volvomotorer som jag annars gjort det på.
 
Nej här är det lite mer jobb och väldigt trångt. Försöker visa med bilderna hur det såg ut, det sitter 2 st på varje sida av motorn, så på ena sidan tog jag bort luftfilterboxen och andra sidan spolarvätskebehållaren.
 
Spolarvätskebehållaren bortflyttad för att komma åt. På bilden under ser man vart hålen för stiften är. (på bilden är tändhattarna urtagna)
 


Här är andra sidan, luftfilterboxen är urplockad, så långt där nere där pilarna visar sitter tändstiften. På den här bilden sitter tändhattarna kvar.
 
Valde att använda Iridium 7 stift från NGK, dom ska va grymma till milt trimmade bilar.
Gamla och dom nya.
 
Väl använda men motorn ser frisk ut! :)
 
Är det någon som undrar något eller tänkt göra ett byte själv så är det bara att kommentera, eller så finns ett par bra videos på youtube om hur man gör där man tydligt ser allt. Sök på: spark plug replacement sti
 
 
 
 
 

ahs - coven

Jag och Martina såg klart American Horror Story - Coven för ett par dagar sen. Tredje säsongen. Som tidigare säsonger så var den mycket bra. Inte lika creepy och "skräckig" men ändå bra.
Kul använding utav temat. Sen Emma Roberts, som spelar Madison, så jävla snygg. 
 
Efter att ha läst lite på imdb så verkar det som att säsong 4 redan är på gång. Låter mycket bra! Man vill inte att det ska ta slut. 
Frågan är bara vad temat blir i 4:e säsongen? Vad jag läst till mig så ska i alla fall Jessica Lange spela en kvinna med tysk brytning. Jessica Lange som för övrigt är en grym skådespelare och göra sina roller i AHS otroligt bra, hatten av för henne.
 
 
                                                                              (Emma Roberts)

Vintersmuts

Så tråkigt väder, duggregn, grått och blött. Ingen snö så inge kul bilåkning. Det enda som händer är att bilen blir smutsig och blääig.
Jag passade på att köra en snabb och välbehövd tvätt. Inte för att det håller länge men ett måste!
 
 
I vår blir det nya fälgar, så jävla nöjd, fick en riktigt bra deal av StanceTech.se 
Mer om det senare, kan avslöja att det är av märket XXR i alla fall :}

Service - Bränslefilter

Igår byttes bränslefiltret. Inget som strula eller va fel på det som satt i men har ingen som helst aning när det gjordes senast så bättre att ta det säkra före det osäkra. 
Det är ett så enkelt byte med, så bara att göra. Det är ju så bra placerat och lättåtkomligt under motorhuven jämfört med volvo som har det under bilen så det rostar sönder osv.
 
 
 
Det svarta är det gamla (snyggare), och det brons/oljefärgade det nya.

Släppa lös mer boxerljud

Jag älskar ljudet från subban, och mig stör det inte om det blir lite högre heller (: 
Så som mitt avgas ser ut nu är det, 2,5" downpipe (+100celskatt) från turbon ut till 2,5" mittrör med liten dämpare, sen slutröret är 3" med ett 5" utblås.
Jag har ett 3" mittsektion som jag kan sätta dit när jag får lust, och den är utan dämpare. Så det kommer kanske inte bli jättemycket högre men lite skillnad skulle jag tippa på. Så då blir det hel 3" catback, och nej jag behöver inte mappa om bilen bara för det, även om det kanske är planen till sommarn så.. ;) 
 
3" packning. Beställde 2 st nya.
 

Service - Löprulle+Ac-rem

För en vecka sen bytte jag löprulle till ac:n och remmen där till. Lagret i rullen var slut så det lät och tjöt hela tiden, mest vid kallstart men riktigt drygt ljud när man låg och körde me. 
För att lokalisera ljudet och fastställa att den var löprullen tog jag en skruvmejsel och när bilen var på så la jag den mot dom olika delarna vid generatorn och ac:n och satte örat mot mejseln för att lyssna vart oljudet kom ifrån.
När jag sen märkte att det var löprullen så provade jag också att spraya lite wd40 typ, och då märktes skillnad i ljudet så då kunde jag vara helt säker på att det var rullen.
Så den byttes och remmen som driver ac:n, den var också rätt slut såg jag när jag tog ur den gamla, sprucken och torr.
 
 
Här är löprullen i fästet/spännaren.                           Den gamla remmen som man ser är sprucken.
 
 
 
Nemas problemas, bästa priset hitta jag på ad.         Gamla rullen över, nya under.
 
Efter bytet vart det tyst och fint, kändes mycket bra. Jag hatar missljud från bilen när man kör, går lixom inte bara att ignorera ;)
 RSS 2.0