Märkligt väder..

Nu ska det väl ta mig tusan vara vår, och hålla sig där. Men förra veckan så var ju snön framme och visade sig igen, lika snabbt var den borta.
Märkligt, men fan va skönt det ska bli med värme, sol och vår som sedan går över till sommar.. fyfan så trevligt.
 
Såhär såg det ut utanför jobbet.

Service/mod - Silikonslangar

Fick för mig att det var dags att byta ut kylarvätskan i subarun, ingår ju i serviceschemat. Då kände jag att jag lika gärna kunde uppgradera till silikonslangar. Det stod mellan röda, blåa eller svarta, och kom fram till att röda blir snyggast och passar bäst med resten av färgerna under huven.
Beställde ett kit från Winner Racing med alla kylarslangar och luftslangar.
 
Valde att köpa Peak glykol, den "nya" gula som kan blandas med alla andra glykoler och ska hålla mycket längre. Läste en hel del gott om den och speciellt till impreza så fick bli Peak.
 
Själva arbetet i sig var helt ok att göra, fick skära till typ 2 slangar för att dom skulle passa bättre. Kitten man köper är ju till för årmod mellan 02 - 07, så lite får man ta att man får fixa till.
Köpte ett gäng nya slangklämmor till dom större slangarna och återanvände vissa som var i bra skick.
Man får inte riktigt ur all glykol, i alla fall inte jag, så lite av det gamla är kvar. Men som sagt, peak är ju blandbar och större delen är nytt och fräscht. Är väldigt nöjd med resultatet!
 
Före (bild från i somras, rent och fint)
 
Efter (obs! på den här bilden sitter inte luftintaget på)
 
 
Påfyllningen tog lite tid eftersom den ska göras i det övre kärlet och inte diretk i kylaren eller i behållaren. Sen fick det luftas lite.
 
Det finns en bra video på Youtube av Mishimoto som visar ganska exakt hur man gör, rekomenderar alla som tänkt göra det här att kolla på den först.
 
OBS! Använd inte slangen till bromscylindern utan att sätta i en backventil! jag valde att använde originalslangen med inbyggd backventil.

Defi-fixin'

Ska snart installera Defimätare i subarun. Har under vintern köpt alla sladdar osv som behövs och fattades, jag fick med lite prylar med bilen, 2 mätare, mätarpod, kontrollenhet och några sensorer. Så som sagt nu har jag fixat resten som behövs.
Det blir mätare för Turbotryck, oljetemp och oljetryck. Kommer installeras i mitten av instrumentbrädan där klockan sitter nu. Har också Plasti dippat mätarpodden och köpt ett klistermärke som ska sitta på den, hemligt än så länge omg! 
 
Sista mätaren anlände här om veckan!

Skrurit till och mätt upp t-korset till turbotrycksmätaren. Silikonslangen går till dumpventilen.

Här är prylarna, förutom sista mätaren som inte kommit när jag tog den här bilden. "Sandwich"plattan för oljetemp och oljetryck har jag redan satt på bilen när jag bytte olja senast.
Kommer bli riktigt sjysst när det är klart!

Charging..

 
Nu har den börjat släppt lite, skrivkrampen. Efter att jag skrivit klart skivan till Katarakt, spelat in, efterarbetat och så vidare, så fanns inte mycket lust att skriva nytt material. Men nu känner jag att det börjar smyga sig fram. Det kan vara så att det blir musik i en helt annan genre än förra årets verk men det spelar ingen roll.
Kan också bli att jag får lite medhjälp av min bror Andreas, så gör vi ett gäng låtar ihop, blir spännande!
 
 

Brorsans bryggeri

Min bror Peter har tillsammans med några kompisar ett mikrobryggeri, och deras öl är grymt bra, Lumberjack Brewery heter dom.
 
Läs om dom här i länkten till alesmakaren.se, klicka här!
 
 RSS 2.0