Teneriffa 2014

Har varit en vecka på Teneriffa som jag skrivit i tidigare inlägg. Här kommer lite bilder och text från resan.
Jag åkte med min sambo Martina och hennes familj. Martinas mor Madde fyllde 50 under veckan vilket vi firade där.
 
HOTELLET, maten osv:
 
Vi bodde på Green Garden Resort med "all inclusive" vilket var hur bra som helst. Fint hotell med en exklusiv känsla. Hotellet låg på Playa de las Américas, södra sidan av Teneriffa. 
Restaurangen med bar osv var grym, alltid fräsch god mat och även ett gäng drinkar som ingick i all inclusive, samt öl, vin och läsk så klart. Blev en och annan Irish Coffe efter middagen, gott! 
Det ingick även champagne! galet! (vilket resulterade i att en kväll fick jag snurr i huvve och somna snabbt på badrumsgolvet, så kan det gå)
Frukosten var också mycket bra, tänk att ha så mycket att välja på varje morgon, fint skulle det sitta.
Måste även tillägga att personalen i bar och restaurang var fantastisk, big plus!

 
 
BILAR (bilscen?)
 
Eftersom man är en bilnörd så var jag tvungen att kolla in hur bil"scenen" var, och va folk körde för bilar. Det första man slog sig av var hur jävla rena alla bilar var. Till och med dom gamla 80-talarna var rostfria (såklart) och skinande rena. Skulle man haft den putsen/skicket på en så gammal bil här i Sverige skulle det räknas som projektbil eller entusiastbil, galet. 
När både jag och Martina är Volvonördar så kollade man ju såklart om det fanns några på ön. I början såg vi inte en enda, men sen till slut efter ett par dagar lyckades vi se någon ny s60, sen en gammal 740, en amazon och några C70.
Om det fanns något tuningintresse var svårt att se, visst lär det finnas men inte så jättevanligt på en liten ö. Såg många mindre bilar som Golf GTI och liknande som gasa runt och nån rackig BMW som lät lite fixad. Spottade iaf en Toyota GT86, dock i den tråkiga färgen, men fina bilar det, BRZ osv.
(tog ett par bilder på några jag såg, och på en polisbil redo för zombieinvasion)
 
NATUR & DJURLIV
 
Reseledaren berättade på bussen från flygplatsen att det hade varit en storm och massa regn ett par veckor innan vi kom, så det var grönt och fint överallt. Mer än va det brukade vara, tur för oss.
Fanns många platser där man kunde se långt, antingen ner mot atlanten och stränderna eller upp mot bergen. Vi såg Teide när vi åkte med bussen till norra sidan av ön för att gå på djurparken Loro Parque. Det var coolt att se även om man inte såg mycket. Åker vi dit någon mer gång blir det ett besök till vulkanen och mer vandring i bergen helt klart.
Djur fanns inte mycket men jag och Martina gav oss ut och kollade lite, vi såg massor av ödlor. Såg ut som sandödlor typ fast större, en del mycket större, det var kul att se. Vi såg många krabbor vid havet med. Inga kanariefåglar syntes, vi såg väl någon fågel som såg lite färggrann ut men försvann snabbt. Jag lyckades se en vildhund från bussen till norra sidan precis när guiden berättade att det fanns men att dom syntes väldigt sällan, sjukt tur. Googlade och kolla hur dom såg ut, och visst det stämde.
 
En over all väldigt bra och härlig resa och en fin ö. Har inte mycket att jämföra med mer än med Kreta, och jag tycker personligen att Teneriffa slår Kreta med hästlängder. Förutom maten som grekerna gör lite mer i min smak.
 
Skål!

Semester

Är för närvarande på semester på Teneriffa, rätt så skönt. Känns helt sjukt att för bra några timmar sen stod man och frös i 30 cm snö. 
Hoppas på mycket sol men spelar inte så stor roll, varmt i luften och fina vyer ändå då. Ett 4 stjärnigt all inclusive gör det hela inte sämre heller.Grillnät - Rally style

Har satt i grillnät i nedre delen av fronten på subban. Tänkte mest som lite extra skydd mot stenskott osv, men också för att det blir rätt snyggt.
Köpte helt enkelt grillnätet på Biltema för ca 150:- och klippte ut till rätt storlek. Fäste så gott jag kunde med buntband i de få passande delar jag hittade. Lite klurigt och trångt men går med lite pill och tålamod.
 
Kassa bilder i mörkret och med mobilkamera, men så här blev det.
 
FÖRE:

EFTER:
 
Bättre bilder kommer någongång i framtiden. På dessa bilder är ju den övre originalgrillen nedmonterad.
 

Stilig innerbelysning

Ett enkelt sätt att få en snyggare innerbelysning i bilen är ju att byta ut lamporna till LED. Det ger ett sjysst helheltsintryck. Jag valde att köra vit led, typ 6000k färgen i Subban, snyggt, enkelt och billigt.
 
Har även beställt lampor till "cigg"uttagslampan och handskfacket, kommer snart.
 
Före- och efterbilder i taket då..

FÖRE:
 
EFTER:
 

Xenonkonvertering

Har fixat xenon till mina halvljus, det blev med 8000k vilket ger en lite mer blåare ton i ljuset.
Kan väl säga att jag bråkade som fan med det, inte för att själva installationen var svår för det är den inte, men dom funka inte till en början.
Hade kopplat in allt som det skulle, tog ut hela lysena för att enklare komma åt, vägrar stå o pilla i motorutrymmet uppifrån och med lite plats.. Men så när dom va i igen och jag vred på nyckeln så, ingenting.. vafan, tänkte jag.
Kollade alla sladdar, kontakter osv, ingenting, säkringar, näpp.. 
Jaja, läste massa på nätet om det fanns fler som hade haft samma problem. Hittade lite om att det skulle finnas ett "motstånd" i bilen som gör att lysena inte får full kräm från batteriet vilket xenon behöver, och att man kunde koppla ur det så skulle problemet lösa sig osv.. men det hittade jag inte, som tur var, för det var inte felet.
(kan tilläggas att jag och far min provat så att lamporna funkade via ett löst bilbatteri)
 
När jag senare var på väg att ge upp och skita it helt och hållet så tänkte jag, äsch, provar att vända plus och minuskontakerna till motståndet som följer med lamporna (som satt rätt och funkade med det andra batteriet), då funkade plötsligt lamporna i bilen.. så var det med det. La ner massa tid på felsökning i onödan men va ska man göra. Nu lyser det fint i alla fall, och vilken skillnad vid mörkerkörning.
 
TIPS:
1. Se till att xenonlamporna är rätt riktade i lamphuset, annars bländar man mötande trafik, och det är ju bara drygt.
2. Det är ju inte "lagligt" vid besiktning så då måste original sitta i. Men det är ju bara en gång om året så det kan man ta.
3. Byt ut positionslamporna till LED, blir mycket snyggare.
 RSS 2.0